Holberg Ultimatum


Teaterforestillingen ‘Holberg Ultimatum’ er et one man show udelukkende baseret på tekster af Ludvig Holberg fra stort set alle dele af hans forfatterskab. Hvert statement i forestillingen er Holbergs eget – det er altså ikke ‘frit efter’ eller gendigtning, men rystende og nærværende materiale skrevet af Mesteren selv for snart 300 år siden.

MIn tak til mesterenForestillingen har spillet for udsolgte huse på Holberg Museet, Tersløsegaard, og på Hofteatret på Christiansborgs Rideplads. Holberg selv går på scenen og fortæller om sit ganske enestående liv, han spidder pedanter og medløbere, han analyserer satiren og spiller scener fra sine egne stykker – og udtrykker et overordnet håb for fremtidens medborgere.

Jeg blev for alvor nysgerrig på Holberg, og overgav mig helt, da jeg gennemtrevlede den mere ukendte del af hans forfatterskab og her så, at han er grotesk nutidig! De selvsamme mekanismer, som drev Holberg til sin knivskarpe iagttagelse af mennesker og samfund, er jo gældende i dag!

Forestillingen varer ca. 1 time og 15 min. Kan efter en pause kombineres med del 2 (ca. 45 min.): foredrag om Holbergs liv, hans bevæggrunde og drivkraft, som førte til hans ufattelige produktion med en så slående nutidig impact. Kan spille på såvel teatre, skoler, auditorier som mindre lokaliteter. Pris 8.000 kr.

Holberg

“Henrik Jandorf løfter på forunderlig sikker vis arven efter Ludvig Holberg”.
Knud Cornelius
Læs anmeldelsen her

“Spydigheder og skarpe synspunkter hos Holberg finder sikker havn i munden på Jandorf”.
Gregers Dirckinck Holmfeldt
Læs anmeldelsen her

Min tak til Mesteren